Как да си изберем потребителско име в Instagram?

Изборът на перфектното потребителско име е една от първите и най-важни стъпки, които ще трябва да предприемете в началото на вашата регистрация.

Важно е преди всичко, да определите за какво ще използвате акаунта, какъв тип ще бъде и в следствие на това да изберете най-подходящото потребителско име. Какво имаме предвид под „тип акаунт“?

Има ли някаква разлика?

Има разбира се! Както видяхте, всички акаунти се създават по идентичен начин, но съдържанието, което ще публикувате представлява същинската разлика.

Щом планирате какви искате да бъдат вашите постове, трябва да се придържате към този стил от началото до края.

В този контекст, различаваме 4 типа акаунти:
➡ Брандирани Акаунти – Принадлежат на брандове, и всички постове са свързани с бранда. Популярни примери са Coca-Cola или Tesla.
➡ Персонални Брандирани Акаунти – разликата тук е, че всичко е фокусирано върху един човек, като например филмова звезда, музикант, модел и пр.
➡ Фен страници – Акаунт, чието съдържание е изцяло нисшово.
➡ Персонален Акаунт – Личен профил, където може да публикувате всичко, което ви допада, без да има нужда да се придържате към цялостна стилизация
За целите на този курс и за максимални резултати, ние препоръчваме да избегнете последният вариант и да изберете един измежду първите три.

Неща при избор на перфектното потребителско име:
✅ Възможно най-уникално. Това ще ви диферинцира от останалите
✅ Изберете нещо, което лесно се помни.
✅ И лесно се спелува. Дори баба ви, трябва да може да спелува потребителското ви име, без да се затруднява.
✅ Кратко и ясно. Дългото потребителсно име е трудно за запомняне. Опитайте се да сте максимално оригинални с възможно най-малко символи.

Какво да избягаваме:
❌ Долна черта – символ, който трудно се намира, а добавянето на повече от един е трудно разпознаваемо.
❌ Не копирайте потребителското име на някой друг, като сменяте някоя от буквите или символите. Това ще създаде объркване и ще има негативно влияние в дългосрочен план.
❌ Избягвайте използването на цифри в края на потребителското ви име, както и повтарящи се числа, букви или символи.
❌ Не използвайте обидни думи.
❌ Не се насочвайт към думи, който в момента са в тренда. Както знаем, те бързо отшумяват.

След всичко казано, вече имате основите на интересното и оригинално потребителско име. Опитайте се то да се вписва смислово в новия ви акаунт.

Разбираме, че може да е истинско предизвикателсво, с толкова много добри потребителски имена, който са вече заети, но с търпение и въображение, със сигурност ще се справите.

Едно от основните правила при изграждането на дигитално присъствие е всичките ви потребителски имена и профили в различни социални мрежи и платформи да са еднакви или много близки по значение.

Присъедини се към нас още сега.

Повече ангажираност

Повече последователи

AI автоматизация

Приоритетна поддръжка

You might also like