Как да изберем профилната си снимка в Instagram?

След като поговорихме за това как да изберете правилно потребителско име, е време да се съсредоточим върху елементът, който привлича най-много внимание – профилната снимка.

Преди всичко, запомнете, че ако не представлявате бранд със съответното лого, както ние с SocialDrain, е задължително да използвате лице за профилна снимка.

Защо? 🤔

Специална част в човешкият мозък, има важната задача да анализира и разпознава лица, още от раждането ни.

Въпреки че сме сигурни, че много от вас харесват котенца, кученца или други животинки, лицето е това, което реално може да ви отличи от останалите.

Благодарение на него създавате първо впечатления, а както знаем то е от огромно значение.

Ето как да процедирате:

1️⃣. Ако бизнесът ви има лого – използвайте го! Просто бъдете сигурни, че изглежда добре в заоблена форма. Както сте забелязали, Instagram автоматично премахва ъглите и прави логото кръгло.
2️⃣. При всеки друг случай – използвайте лицето си.

Да, толкова е просто!

Ето и няколко насоки за перфектна профилна снимка: 👇

 Когато показвате лицето си, бъдете сигурни, че наистина хората могат да го видят. Не се крийте за камерата, не използвайте различни хитринки. Просто бъдете себе си!
 Изберете дрехи, които ви диференцират.
 Изберете правилния фон. В идеалния случай, перфектния фон не разсейва окото от лицето ви, а го подчертава. Неутралните и прости цветове са чудесен избор, така че ако е възможно се придържайте към тях.
 Нека светлината работи за вас. Не правете снимка на пряка слънчева светлина по обяд или през нощта. Светкавицата също трябва да се избягва, освен ако не се използва от професионален фотограф.
 Наемете професионалист (ако е възможно). Нека той ви снима. Със сигурност представените от него снимки, ще са с чудесно качество.
 Усмихнете се! Толкова е просто, а ефектът е покъртителен.
 Опитайте различни ъгли. Всеки от нас има „по-добра страна“. Стига да не криете лицето си, може да експериментирате с различни ъгли.
 Изрежете изображението. Профилните снимки в инстаграм са малки и ако показвате прекалено много от тялото си, лицето ви няма да бъде видимо. Изрежете избраната от вас снимка така, че акцентът да е върху лицето, не тялото.

След всичко казано, е време е за два примера – добър и не чак толкова добър.

Първият показва човек, в близост до камина. Нищо впечатляващо или запомнящо. Не правете това! Вашата цел е пример 2. Той олицетворява всичко, за което говорихме в тази тема.

Присъедини се към нас още сега.

Повече ангажираност

Повече последователи

AI автоматизация

Приоритетна поддръжка

You might also like